Несебър и региона

Несебър е град намиращ се на брега на Българското черноморие. Уникален със своето местоположение и древна история. Старата част на града представлява живописен полуостров,на повече от 2500 години,запазил и съхранил голяма част от древните сгради и уникални църкви, които могат да се разгледат не само през летния, а и през останалите сезони на годината. Голяма част от историческото наследство на град Несебър може да се резгледа в музея, който се намира непосредствено до старинните каменни порти на града. Несебър се радва на голям туристически поток и е член на световната организация „Юнеско“.

Новата част на Несебър е прeдпочитано място за постоянно живущи. Малко кокетно уредено със своята инфраструктура градче, с красиви плажове със златисти пясъчни дюни,романтичен крайбрежен парк и живописен околовръстен път, който опасва целия нов град и от който се разкриват забележителни морски гледки.

Северно от град Несебър в подножието на красивата Стара планина е разположен град Свети Влас. Той е предпочитано място за туристи от цял свят,които искат да си закупят дом на Българското черноморие.Невероятна гледка се разкрива от Свети Влас към залива на Слънчев бряг и Несебър. В Свети Влас се намира и забележирелното пристанище за яхти Марина „Диневи“, а на изток от Свети Влас е разположен курорта Елените, който също е предпочитана дестинация за туристи от цял свят,които обичат да съчетават морски бани с полъх на планински бриз. А още по на изток се намира нос Емине, който е крайната точка от Стара планина, чийто стръмни и живописни брегове се мият от водите на Черно море.

На юг от Несебър се намира курортното селце Равда,което също е предпочитано място за закупуване на жилище, както за сезонно,така и за постоянно пребиваване.Спокойно, кокетно и разполагащо с няколко залива за плажуване, Равда е почти свързана с Несебър благодарение на новия жилищен комплекс на Несебър „Черно море“.

Предимство за Несебър е неговата връзка с най-големия курорт на Българското Черноморие „Слънчев бряг“. През летния сезон в Слънчев бряг отдъхват хиляди туристи от цял свят. Източната част на Слънчев бряг е приютила много модерни хотели, хотелски комплекси, магазини и заведения за забавления. На морския бряг по продължение на целия комплекс е разположена широка плажна ивица със златисти пясъчни дюни. Много морски развлечения и атракции се предлагат на туристите.

Западната част на Слънчев бряг е застроена с много нови хотели и апартаментни комплекси, който предлагат изключителен комфорт на своите гости и собственици на апартаенти и жилища.

Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас, Равда и околните  селища са предпочитано място за инвестиция на Българското Черноморие.

Comments are closed